26. srpna 2013

11 míst na internetu pro vaše portfolio...i zadarmo!!!


Každý dříve či později chce svoje fotky cpát ostatním na netu a to pokud možno v co nejstylovější formě, nebo aby je mohl cpát co možná největšímu počtu lidí. To samo o sobě nepovažuji za nic špatného, jen mi v naší krajině trochu chybí komunity na síti, kde by si fotografové hodnotili své práce konstruktivněji. To už je ovšem jiný příběh. Pokud patříte mezi ty, co nám chtějí cpát své fotky, jen do toho. Níže přináším výběr webů, kde tak můžete různými způsoby činit.



Jeden z mých favoritů. Pixu nabízí vytvořit si téměř plnohodnotné webové stránky. Můžete si vybrat ze dvou velice povedených jednoduchých šablon, vytvořit si blog, bio, kontakt a spoustu stylových galerií. Dokonce si můžete napojit vlastní doménu, nebo si portfolio napojit na prodejní fotobanku a stát se milionářem :O. To by ovšem nebylo nic zajímavého, kdyby to nebylo zadarmo!!!



síť kreativních lidí z z různých oborů od grafického designu až po fotografii. Můžete si zde vytvořit jednoduchý a přehledný profil s portfoliem. Výhoda je, že je to zadarmo. 



je jedna z předních světových sítí portfolií všech možných žánrů. Lajky, profily, komunity a pod...



starý známý Flickr se nedávno oblékl do nového hávu a přidal nějakou tu výhodu především v podobě kapacity fotografií pro neplatící uživatele. Ta teď činí 1GB a to je vskutku hromada obrázků. co je ovšem podstatnější, na Flicku žije obrovská komunita fotografů z celého světa, kteří mezi sebou hojně komunikují prostřednictvím fór, komentářů, lajků, skupin a podobně. Prostě plnohodnotná top sociální síť pro fotografy. Navíc profil s portfoliem vypadá také stylově... 



Síť fotografů podobná Flickru. Disponuje velmi povedeným designem a navíc možností fotografie prodávat. 



Na Portfolioboxu si můžete vytvořit plnohodnotné webové stránky se spoustou možností úprav. Plná verze stojí okolo 150 korun měsíčně, ale stránky můžete provozovat i zadarmo, jen musíte počítat s určitým omezením v podobě limitu nahraných fotek, nemožnosti připojit vlastní doménu a menší možností manipulace designu.



je místo, kde kreativní lidé mohou prodávat a prezentovat svojí tvorbu, nebo si jí vzájemně hodnotit prostřednictvím komunit. Přihlásit se můžete zdarma.



další hosting, který nejen zprostředkovává komunitu všemožných tvůrců, ale především si zde můžete vytvořit vlastní webové portfolio. Sice není moc možností úprav designu, ale myslím si, že i ten základní vypadá docela k světu. rozhodně lépe než devianart...



Skvělý hostingový web s velkým výběrem šablon. Stojí to od 0 do 300 korun měsíčně...



Tady už jde o plnohodnotné stránky a vypadají opravdu dobře. Také tomu odpovídá cena, která se pohybuje okolo 400 korun za měsíc.



je další plnohodnotný hosting pro webové stránky portfolia. Jeho cena se pohybuje okolo 200 korun měsíčně. Může si i zde vytvořit stránku zadarmo, ale omezení na 10 fotografií to činí poněkud irelevantním.